Színházi és kultúrális programok

Magyar Attila meghívására színházban is jártunk!

A darab írója, P.Szabó István szerint:  „A Panelninja címszereplője egész életét mindennapi kudarcok sorozatos egymásutánjában éli. Sokan érezhetjük úgy a való életben is, hogy álmaink és a valóság közti szakadék áthidalhatatlan. Bár Bodovács Egon egyetlen másodpercre sem adja fel, mi nézők szánakozva mégis kinevetjük őt, fölé helyezzük magunkat, hisz szélmalomharca viccesnek hat. Ám végig ott lebeg a súlyos kérdés a levegőben: Vajon én mindent megteszek a céljaimért, álmaimért? Elég tudatos vagyok? Reálisan látom a jövőmet, vagy csak önigazolok és saját lustaságomat fedem el a külvilág hibáztatásával?”

A felhőtlen szórakozás mellett a fiatalok is elgondolkodhattak azon milyen mély gondolati párhuzamok és tanulságok rejlenek a saját életük és az előadás témája között.

Álomutazók 2017, 2018

Illés Gabriella és a Tulipán Tündér produkció meséjében egy olyan világgal találkozhatunk, ahol tilos aludni, álmodni és csakis a hatékonyság a nyerő. Szerencsére az egyesületünk gyerkőceinek álma viszont ezzel a támogatással valóra válhatott és betekintést nyerhettek egy magaprodukció színfalai mögé.

Gyereknap 2017

Ha létezne olyan cím, hogy Magyarország legvidámabb autóbusza, a miénk lett volna, azzal a húsz nehéz sorsú általános iskolás gyerkőccel akik hazafelé, (Tamási) tartottak azon a bizonyos estén, miután egy felejthetetlen napot töltöttünk el Kecskeméten, a Granada Hotel vendégeként. Lehetőség volt versenyezni a kalandpályán, pónin lovagolni, beülni egy igazi tűzoltóautóba, az égbe repülni a körhintával, vagy sokadszor szedni a hamburgerektől, jégkrémektől, üdítőktől roskadozó büféasztalról. „A világ legjobb gyermeknapja volt a mienk!” – vonták le a konklúziót a fiatalok.