Céljaink

A ColorPlay Egyesület célja, hogy az állami gondoskodásban, nevelőszülői hálózatban és lakásotthonokban élő gyerekek és fiatalok, valamint a roma, a fogyatékkal élő és tehetséges gyerekek és fiatalok a hátrányukból erőt merítve megtanuljanak tudatosan haladni egy számukra elérhető, reális jövőkép felé, s ezáltal esélyük legyen egy boldogabb és sikeres életre. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében mentor és tehetséggondozó programokat, tréningeket, fejlesztő és élménytáborokat szervezünk a rászoruló fiataloknak. Terveink között szerepelnek környezetvédelmi valamint a közbiztonság javítására irányuló programok és az egészséges életmódra és sportra való nevelés is.

celunk-eselyegyenloseg Esélyegyenlőség

celunk-tehetseggondozas Tehetséggondozás

celunk-csaladsegites Családsegítés

celunk-mentoralas Mentorálás

Történetünk

A kezdetek

Történetünk 2008 környékén kezdődött, mikor elnökünk Brózik Klári, még színésznőként számos jótékonysági akcióban, programban vett részt, s a vidéket járva betekintést nyert a hátrányos helyzetű kistérségek fiataljainak életébe, látta nehézségeiket, problémáikat, amivel szembe kell nézniük nap mint nap, s ami nagyban befolyásolja a jövőjüket is.

Debreceni kollégája, Balog János révén, aki ő maga is állami gondoskodásban nőtt fel, szoros kapcsolatba került a Bihari Állami Gondozottak Egyesületével (BAGE), majd az általuk szervezett programokon rendszeresen vettek részt műsorvezetőként. Idővel, más művésztársaikat is meggyőzve, már maguktól mentek, s az ismert, gyerekek által is követendő példának tartott kollégákkal, a művészeteken keresztül, elkezdték motiválni, fejleszteni a gyerekeket.

Saját példájukon és tapasztalataikon keresztül szerettek volna olyan üzeneteket átadni és példát mutatni, ami ösztönzi a kilátástalanabb helyzetben élő fiatalokat a változtatásra és erőt ad nekik.

Minőségi idő és rendelkezésre állás

A megkezdett munkát már Klári tréningekkel, rendezvényszervezéssel és művészeti tevékenységgel foglalkozó cégének társadalmi felelősségvállalási programjaként folytatta.

Időközben megerősödött benne, hogy nem tárgyi, anyagi juttatásokkal szeretnének segíteni, hanem egy sokkal személyesebb és hosszabbtávon segítséget nyújtó adományozási formával, a minőségi idővel és a rendelkezésre állással.  Ezért olyan programokat hoztak létre, amelyek a pozitív pszichológiát, a coachingot, az élményadást, a mentorálást és támogatást helyezik előtérbe, hogy nőjön a fiatalokban a belső motiváció és elinduljon a valódi változás.

A koncepció akkor lépett szintet, amikor Klári megnyerte ügyüknek partnercégüket, a szervezeti fejlesztéssel foglalkozó  X-SIGHT Vezetési Tanácsadó KFT. csapatát és a felsővezetőknek tartott érzelmi intelligencia fejlesztő programjukba bevonták a Gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalokat is. A közösen kialakított tréningen mindkét fél nyer, a fiatalok fejlődnek a tudatos gondolkozás, önmenedzsment és társas kommunikáció terén, míg a vezetők a mentori szerep által nagyobb empátiás készségre tesznek szert, jobban tudják dekódolni mások érzelmeit, azaz fejlődik az érzelmi intelligenciájuk.

Megalakult a Colorplay Egyesület

Sok évnyi munka után 2016-ban Klári, az X-SIGHT, több magánszemély, köztük Erdei Sándor, a Hajdú Bihar megyei TEGYESZ igazgatója és gyerekvédelmi szakértője, a Bihari Államigondozottak Egyesülete hivatalosan is megalapította a ColorPlay Tehetséggondozó Egyesületet. Ekkor született meg hitvallásuk is: „Mi nem halat adunk, hanem halászni tanítunk meg! „